Gulasch på lövbiff med vitlökskräm
Gulasch är en mustig köttgryta med ursprung i Ungern. Här får den rustika grytan sällskap av en klick fräsch vitlökskräm som blir pricken över i:et. Bjud på en värmande måltid som lämnar alla kring bordet mätta och belåtna.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gulasch
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 röda paprikor
ca 600 g lövbiff
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vatten
500 g krossade tomater med chili
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
Vitlökskräm
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningarna. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barntips! Vänd ner smetanan i grytan om barnen tycker att den blir för stark. Gör gulaschen utan paprika och morot och servera i stavar bredvid istället.
Man kan krossa eller hacka kummin med hjälp av kniv och skärbräda.
Man kan krossa eller hacka kummin med hjälp av kniv och skärbräda.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2976 KJ / 710 kCal
Fett32 g
Kolhydrater61.4 g
Protein41.1 g
Kommentarer
Nja. Ok men ingen hit; tyckte lövbiffen blev lite seg och tråkig. Men god smak! Gör nog om som långkok med högrev nästa gång!
Carola
2023-01-22Mycket god gryta. Komplettera med syltlök så blir den ännu godare.
Karl
2021-01-11Enkelt och väldigt gott! Blev en favorit.
Lilian
2020-11-01