Gulasch på lövbiff med vitlökskräm
Gulasch är en mustig köttgryta med ursprung i Ungern. Här får den rustika grytan sällskap av en klick fräsch vitlökskräm som blir pricken över i:et. Bjud på en värmande måltid som lämnar alla kring bordet mätta och belåtna.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gulasch
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 röda paprikor
ca 600 g lövbiff
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vatten
500 g krossade tomater med chili
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
Vitlökskräm
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2976 KJ / 710 kCal
Fett32 g
Kolhydrater61.4 g
Protein41.1 g
Kommentarer
Nja. Ok men ingen hit; tyckte lövbiffen blev lite seg och tråkig. Men god smak! Gör nog om som långkok med högrev nästa gång!
Carola
2023-01-22Mycket god gryta. Komplettera med syltlök så blir den ännu godare.
Karl
2021-01-11Enkelt och väldigt gott! Blev en favorit.
Lilian
2020-11-01