Gulasch på lövbiff med vitlökskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gulasch på lövbiff med vitlökskräm

Gulasch är en mustig köttgryta med ursprung i Ungern. Här får den rustika grytan sällskap av en klick fräsch vitlökskräm som blir pricken över i:et. Bjud på en värmande måltid som lämnar alla kring bordet mätta och belåtna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken, riv eller hacka vitlöksklyftan och tärna morötterna fint.
  3. Dela, kärna ur och tärna paprikorna fint.
  4. Strimla lövbiffen.
  5. Bryn grönsakerna i hälften av olivoljan i en stor kastrull tillsammans med paprikapulver och krossad kummin. Stek lövbiffen i resten av oljan i en stekpanna.
  6. Lägg lövbiffen i kastrullen med grönsakerna. Rör ner smulade buljongtärningar, vatten, krossade tomater och tomatpuré. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vitlökskräm: Blanda smetana med skalad och riven eller hackad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningarna. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barntips! Vänd ner smetanan i grytan om barnen tycker att den blir för stark. Gör gulaschen utan paprika och morot och servera i stavar bredvid istället.

Man kan krossa eller hacka kummin med hjälp av kniv och skärbräda.

Ingredienser

Portioner: 4
Gulasch
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • ca 600 g lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
Vitlökskräm
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2976 kJ / 710 kCal