Gulasch på lövbiff med vitlökskräm

Gulasch är en mustig köttgryta med ursprung i Ungern. Här får den rustika grytan sällskap av en klick fräsch vitlökskräm som blir pricken över i:et. Bjud på en värmande måltid som lämnar alla kring bordet mätta och belåtna.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gulasch
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 röda paprikor
ca 600 g lövbiff
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vatten
500 g krossade tomater med chili
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
Vitlökskräm
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2976 KJ / 710 kCal
Fett32 g
Kolhydrater61.4 g
Protein41.1 g
Kommentarer
8 stNja. Ok men ingen hit; tyckte lövbiffen blev lite seg och tråkig. Men god smak! Gör nog om som långkok med högrev nästa gång!
Carola
Mycket god gryta. Komplettera med syltlök så blir den ännu godare.
Karl
Enkelt och väldigt gott! Blev en favorit.
Lilian
Jättegott, trots att jag hade i spiskummin istället för kummin. Blev kanske lite starkt men det kan åtgärdas genom att tillsätta creme fraiche.
Catarina
Jättegott verkligen, hela familjen var väldigt nöjd
Karin
Super gott! Och enkel att tillaga
Arja
Underbart gott! Som söndagsmiddag men potatis.
Annelie
Super god gryta! Passar perfekt en vintrig dag!
Sarah