Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gulasch på fläskkött, tomat, citron och kummin

Recept på smakrik gulasch som du gör av bland annat fläskkött, vitlök, morötter, tomat, citron och kummin. Servera den härliga grytan med potatismos, saltgurka och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och morötterna. Skär den gula löken och morötterna i bitar och finhacka vitlöken. Riv av skalet på citronerna.
  2. Bryn grytbitarna i olivoljan, när de fått fin färg tillsätts löken och morötterna, låt de bryna med i några minuter.
  3. Lägg i citronskal och kummin och fräs med någon minut. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning.
  4. Koka sakta i ca 1 timme, ta av locket de sista 30 minuterna, (eller tills köttet är mört).
  5. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera gulaschen med potatismos, saltgurka och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 2 citroner
  • 600 g grytbitar av fläsk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kummin
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan