Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gul och grön zucchinisallad

Gul och grön zucchinisallad med bönor och ruccola är ett lysande tillbehör till laxkotletter. Häll kaprisdressingen över salladen strax innan servering och servera med lite bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela zucchinin på längden i 2 eller 4 delar (för 4 port). Skär dem i drygt centimeter tjocka sneda bitar. Ansa och skölj bönorna och skär dem diagonalt i ett par centimeterbreda bitar.
  2. Koka upp vatten med lite salt och lägg i zucchinin. Koka ett par minuter, ta upp dem och spola dem hastigt i kallt vatten.
  3. Förväll därefter bönorna i samma vatten 2-3 minuter och spola dem sedan i kallt vatten. Låt rinna av väl. Skölj ruccolasallaten.
  4. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Blanda zucchini, bönor och sallat i en skål. Häll över dressingen.
  5. Servera salladen till laxkotletter eller en grillad skiva lever samt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 200 g gröna bönor
  • vatten
  • salt
  • 2 krukor ruccolasallad
Dressing
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk solrosolja (majs- eller olivolja)
  • 1 msk vatten
  • 1 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden