Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gubbröra

En smakrik gubbröra som är helt mjölkfri tack vare Rapsy Frutty-pulver. Rör ihop det svällda pulvret med dill och lök före du blandar i de salta bitarna av ansjovis och kokta, kalla potatistärningar. Toppa med dill och lite rödlök vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut Rapsy Fruttypulvret i vattnet och låt svälla en stund i kylskåpet. Ju längre det får svälla desto bättre resultat.
  2. Skär under tiden ansjovisfiléerna i bitar, potatisarna i små tärningar och finhacka löken.
  3. Blanda ner dill och lök i Rapsy Frutty-blandningen och rör om.
  4. Vänd ner ansjovisfiléerna och potatistärningarna och toppa med dill eller rödlök.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

För alla

Fri från mjölk, ägg, soja, gluten och vete.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk Rapsy Frutty
  • 1 dl vatten
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 80 g)
  • 2 kokta kalla potatisar (gärna fast sort)
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?