Grytstek

Betyg 3 av 5.229 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Grytstek

Grytstek är långkok som du gör av bland annat fransyska eller innanlår, lök, sirap och grädde. Servera grytsteken med kokt potatis, morötter och gärna svartvinbärsgélé.

Grytstek

Ingredienser

4 portioner
smör att steka i
800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lök
5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port)
1 msk sirap
1 - 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
3 - 3 1/2 dl vatten
3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port)
1 1/2 dl vispgrädde
smör

Till servering

kokt potatis
kokta morötter
inlagd pressgurka
svartvinbärsgelé

Gör så här

00:02:00
01:30:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Vad jag kallar slottstek. Mumma. Fast jag använder högrev. Bästa styckningsdelen på hela djuret, enligt mitt tycke. Fransyska kommer inte över tröskeln. Sån är jag.

    Mona

  • Härlig söndagsmat.

    Aina

  • Underbar söndagsmat.

    Christer

Testa liknande recept

  • Sjömansbiff med hetta
    Betyg 2.9 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porterstek
    Betyg 4 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårig älggryta
    Betyg 2.7 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltimbocca
    Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad