Grytbas

Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina köttgrytor. Nötköttet kokas med bland annat lagerblad, lök, morot och lättöl innan du tar upp köttet och silar buljongen. Frys in i lagom portioner som sedan används till dina fenomenala grytor!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 satser grytbitar + buljong
2 2/5 kg grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
2 gula lökar
2 morötter
1 l vatten
2 flaskor lättöl (à 33 cl)
20 vitpepparkorn
4 lagerblad
1/2 dl kinesisk soja
1 msk salt
50 g smör
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stBra bas till många olika grytor.
Monika
Enkelt gott. Man måste koka länge.
Margareta
Fantastiskt recept. Kan varmt rekommendera detta. Använt och blev två olika jättegoda grytor.
Kia
Kan bara berömma detta recept, har använt det sedan det kom ut i buffe, jag kunde också tänka mig mer recept baserade på senna bas
Kirsten
Varför inte publicera fler recept baserat på denna bas än de 4 som fanns i tidningen?
Henrik
Jättebra grytbas! Provade alla föreslagna varianterna från Buffé, gillade franska lantgrytan bäst. Har sen använt basen till en fler olika varianter. En stående favorit!
Lotta
Grytbasen är toppen. Dock anväder jag 2 flaskor folköl, Carnegie Porter 3.5% istället för lättöl. Ger mycket mer smak.
Martin
fantastiskt god har provat bde lantgrytan,gulaschgrytan och grönpeppargrytan av denna grytbas mycket god !!!
Erica
Det här är hur smidigt som helst - en dröm för barnfamiljer! Det är så enkelt och praktiskt att ha i frysen för att sedan en stressig vardag laga en god köttgryta!
Elin