Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gryta med gårdskorv, jordärtskocka och syltad svamp

Lantlig och mättande soppa med korv, jordärtskocka, potatis och purjolök. Till soppan serverar du välsmakande syltade skogssvampar. Soppan passar utmärkt att tillaga under svampsäsongen, då du kan sylta svamp du plockat själv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sjud den hela färska fläskkorven i ca 10 minuter. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Putsa svampen ren. Förväll den hastigt i lättsaltat kokande vatten. Koka upp en lag på ättikssprit, socker och vatten och tillsätt den förvällda svampen.
  3. Skala potatis och jordärtskockor. Skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar.
  4. Koka dem i en ljus kycklingbuljong i ca 20 minuter, tillsätt sedan korven.
  5. Strimla purjolöken och hacka eller bryt ner örterna och tillsätt dem i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar.
  6. När grytan börjar sjuda skall den serveras direkt med syltad svamp.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g korv (gårdskorv, fläsk)
  • 100 g skogssvamp
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 300 g fast potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • kycklingbuljong (vatten och fond)
  • 1/3 purjolök
  • 1 kvist färsk timjan
  • blad av persilja, timjan och dragon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan