Gryta med bönor
Mustigt och mättande grytrecept som går snabbt att laga! Vitlök, sambal oelek, timjan och oregano ger latinogrytan rejäla smaker. Tillsätt bönor för extra utfyllning! Grytan serveras med en klick gräddfil och ett rykande färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
500 g nötkött (i strimlor eller tärningar, t ex innanlår)
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2 1/2 dl köttbuljong
4 stjälkar selleri
4 tomater
1 burk svarta, röda eller vita bönor (à 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Valentina! Håller med dig, inte tillräckligt med Latino i denna såvi byter namn på den. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-24Vad är det som är så Latino med det här receptet?
Valentina
2016-06-10Köttet hade gärna fått koka mera i buljongen så att den blev mör och porös.
Nils-axel
2007-09-26