Gryta med bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gryta med bönor

Mustigt och mättande grytrecept som går snabbt att laga! Vitlök, sambal oelek, timjan och oregano ger latinogrytan rejäla smaker. Tillsätt bönor för extra utfyllning! Grytan serveras med en klick gräddfil och ett rykande färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över löken i en gryta.
  2. Bryn köttet i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i grytan. Krydda med salt, sambal oelek, timjan och oregano.
  3. Häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min under lock.
  4. Skölj och skär sellerin i ca 3 cm långa bitar. Skölj och tärna tomaterna. Skölj av bönorna. Lägg grönsaker och bönor i grytan och sjud ytterligare ca 5 min.
  5. Servera grytan med en klick gräddfil samt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 500 g nötkött (i strimlor eller tärningar, t ex innanlår)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • 4 stjälkar selleri
  • 4 tomater
  • 1 burk svarta, röda eller vita bönor (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan