Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gryta espagnol

Denna spanska gryta med havets läckerheter fungerar lika bra på fest som till vardags. I grytan finner du fiskfilé, räkor och musslor i en härlig blandning, som smaksatts med curry och dill och till allt detta serverar du kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torsken i breda bitar och skala räkorna.
  2. Fräs curryn i olivolja i en stekpanna några minuter. Sänk värmen och häll på musselspadet. Lägg sedan i torskbitarna. Låt sjuda på svag värme ett par minuter.
  3. Tillsätt dill, musslor, räkor, smör och salta och peppra. Låt stå med lock på i ca 5 minuter på avstängd platta. Servera med ris, potatis eller tagliatelle.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färsk eller fryst torskfilé, sej eller hoki
  • ca 200 g färska eller frysta räkor
  • 1 msk curry
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk musslor med spad (à 225 g)
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • ris, potatis eller tagliatelle till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?