Grynotto med räkor, spenat och tomat

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Grynotto med räkor, spenat och tomat

En grynotto är en variant på en risotto där du använder vit dinnerbooster istället för ris. Den innehåller bland annat vit quinoa, bovete och amarant och passar perfekt till räkor, parmesan och spenat. Toppa med pumpakärnor för extra mineraler!

Grynotto med räkor, spenat och tomat

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
1   gul lök
1   röd paprika
1   tomat
2 msk  olivolja
4   port grynblandning (gärna vit dinner booster med quinoa, hirs, bovete och amarant)
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk  färskpressad citronsaft
2 dl  matyoghurt
2 1/2 dl  riven parmesan
200 g  stora skalade räkor
1 msk  hackad persilja
65 g  babyspenat
salt och svartpeppar
1/2 dl  rostade pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i grynblandningen och buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och enkelt

Kerstin

2020-08-29

Enkelt & väldigt gott!

Cecilia

2017-10-30

Testa liknande recept

Saffransrisotto med räkor, sockerärtor och gräslök
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frö- och grynotto med grönt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkpasta med citron och pumpafrön
Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Lammkorv med spenat- och grynsallad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönotto med zucchini och bella verde
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga