Grynotto med räkor, spenat och tomat

1
2
Grynotto med räkor, spenat och tomat

En grynotto är en variant på en risotto där du använder vit dinnerbooster istället för ris. Den innehåller bland annat vit quinoa, bovete och amarant och passar perfekt till räkor, parmesan och spenat. Toppa med pumpakärnor för extra mineraler!

Skriv ut
Grynotto med räkor, spenat och tomat

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
gul lök
1
röd paprika
1
tomat
2 msk
olivolja
4
port grynblandning (gärna vit dinner booster med quinoa, hirs, bovete och amarant)
4 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
färskpressad citronsaft
2 dl
matyoghurt
2 1/2 dl
riven parmesanost
200 g
stora skalade räkor
1 msk
hackad persilja
65 g
babyspenat
-
salt och svartpeppar
1/2 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i grynblandningen och buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Kerstin

8/29/2020

Väldigt gott och enkelt

Cecilia

10/30/2017

Enkelt & väldigt gott!

Testa liknande recept