Grynotto med räkor, spenat och tomat

En grynotto är en variant på en risotto där du använder vit dinnerbooster istället för ris. Den innehåller bland annat vit quinoa, bovete och amarant och passar perfekt till räkor, parmesan och spenat. Toppa med pumpakärnor för extra mineraler!

Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
2 msk olivolja
4 port grynblandning (gärna vit dinner booster med quinoa, hirs, bovete och amarant)
4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk färskpressad citronsaft
2 dl matyoghurt
2 1/2 dl riven parmesan
200 g stora skalade räkor
1 msk hackad persilja
65 g babyspenat
salt och svartpeppar
1/2 dl rostade pumpakärnor
För alla
Kontrollera noga innehållet i grynblandningen och buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt
Kerstin
2020-08-29Enkelt & väldigt gott!
Cecilia
2017-10-30