Underbar grundsås som smaksätts efter vilket kött eller fågel du ska bjuda på. Den går snabbt att tillaga och är utmärkt till kalvstek, fläskfilé, kycklingfilé eller älgbiff.
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
1/2 dl rött vin
2 msk kalvfond (på flaska)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg. Kontrollera fondens innehåll. Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche samt laktosfritt smör. Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Tips
Kalvstek: Svartvinbärsgelé ger en traditionell smak till kalvsteken. Ta 1-3 msk efter smak. Fläskfilé: Avsluta med att röra ner 2-3 msk smakrik gorgonzola eller ädelost. Kycklingfilé: Avrunda såsen med 1 msk fransk senap, 1 tsk dragon och 1 krm socker. Älgbiff: Låt 10 enbär vara med från start. Ta upp dem på slutet. Smaksätt med 2 msk gin.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 2.8 av 5.
44 personer har röstat
2 st
Kommentarer
ännu ej testat
Birgitta
2017-04-13
Gjorde denna sås till kycklingen vid nyår, alla satt och mumsade av ren matglädje, underbar sås!
Kommentarer
ännu ej testat
Birgitta
2017-04-13Gjorde denna sås till kycklingen vid nyår, alla satt och mumsade av ren matglädje, underbar sås!
Erika
2008-01-05