Grundsås till fisk & skaldjur
Gör den här ultimata grundsåsen baserad på lök, vin, fiskfond och grädde. Välj sedan din egen favoritsmaksättning som till exempel kaviar och gräslök eller curry, saffran och paprika. Servera såsen till fisk eller skaldjur.
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 msk fiskfond på flaska
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Gör så här
Smaksättning- 2 msk kaviar 2 msk finskuren gräslök. Vänd ner det sist. Skiva 75 g skivade champinjoner. Börja med att steka dem i smör. Följ sedan receptet.
- 50 g skalade räkor 2 msk hackad dill. Vänd ner det sist. 1 msk curry eller 1/2 påse saffran och 2-3 msk fintärnad paprika. Låt kryddan
fräsa med löken. Följ sedan receptet.
- 2 msk riven pepparrot, 2 hackade ägg och 2 msk gräslök. Tillsätt detta sist.
Har du lagat receptet?
Kommentar
God och lättlagad! Funkade bra med rosévin också.
Annika
2024-08-06