Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grundsås till fisk & skaldjur

Gör den här ultimata grundsåsen baserad på lök, vin, fiskfond och grädde. Välj sedan din egen favoritsmaksättning som till exempel kaviar och gräslök eller curry, saffran och paprika. Servera såsen till fisk eller skaldjur.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den långsamt glansig i smör utan att den tar färg. Pudra över vetemjölet. Rör om och fräs en kort stund till.
  2. Rör ner vinet, fiskfonden och grädden. Sjud i 5 minuter.
  3. Krydda och smaksätt enligt något av förslagen. Varje smaksättning är avsedd för 4 port.


Smaksättning

- 2 msk kaviar 2 msk finskuren gräslök. Vänd ner det sist. Skiva 75 g skivade champinjoner. Börja med att steka dem i smör. Följ sedan receptet.
- 50 g skalade räkor 2 msk hackad dill. Vänd ner det sist. 1 msk curry eller 1/2 påse saffran och 2-3 msk fintärnad paprika. Låt kryddan 
fräsa med löken. Följ sedan receptet.
- 2 msk riven pepparrot, 2 hackade ägg och 2 msk gräslök. Tillsätt detta sist.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk fiskfond på flaska
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?