Grundsås till fisk & skaldjur

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grundsås till fisk & skaldjur

Gör den här ultimata grundsåsen baserad på lök, vin, fiskfond och grädde. Välj sedan din egen favoritsmaksättning som till exempel kaviar och gräslök eller curry, saffran och paprika. Servera såsen till fisk eller skaldjur.

Grundsås till fisk & skaldjur

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
1 msk  smör
1 tsk  vetemjöl
1 dl  vitt vin
2 msk  fiskfond på flaska
2 dl  vispgrädde
salt och peppar

Gör så här


Smaksättning- 2 msk kaviar 2 msk finskuren gräslök. Vänd ner det sist. Skiva 75 g skivade champinjoner. Börja med att steka dem i smör. Följ sedan receptet.
- 50 g skalade räkor 2 msk hackad dill. Vänd ner det sist. 1 msk curry eller 1/2 påse saffran och 2-3 msk fintärnad paprika. Låt kryddan 
fräsa med löken. Följ sedan receptet.
- 2 msk riven pepparrot, 2 hackade ägg och 2 msk gräslök. Tillsätt detta sist.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcappuccino
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Beurre blanc
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga