Grundrecept Våffelsmet

1486
106
Grundrecept Våffelsmet

Frasiga guldgula våfflor av egen smet, lyxigt fika eller söt middag. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörja med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg den gräddade våfflan på galler så bevarar den frasigheten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Grundrecept Våffelsmet

Ingredienser

4 portioner
125 g
smör eller margarin
2 dl
mjölk
4 dl
vetemjöl
2
ägg
1 tsk
bakpulver
2 dl
iskallt vatten

För alla 

Innehåller gluten, laktos och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret och mjölken mot laktosfritt alternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk till havredryck, smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1486

Kommentarer

Joakim

2/25/2021

Jättebra recept. Testa att byta ut vanligt vatten mot bubbelvatten för fluffigare och frasigare våfflor.

Emma

2/17/2021

Isak

Åsa kristina

2/15/2021

Smidiga att fixa, bra smet som inte fastnade i våffeljärnet. Tänk på att blanda torra ingred. och sedan vispa i mjölk, vatten och smör(så det inte blir en deg först) och låt smeten stå en stund innan de gräddas. Goda!

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 30 g
Salt 0.78 g
Kolhydrater 47 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept