Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grundrecept Våffelsmet

(59)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Frasiga guldgula våfflor av egen smet, lyxigt fika eller söt middag. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörja med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg den gräddade våfflan på galler så bevarar den frasigheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

För alla 

Innehåller gluten, laktos och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret och mjölken mot laktosfritt alternativ.