Våfflor av egen smet, lyxigt fika eller ett sött mellanmål. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörja med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg den gräddade våfflan på galler så blir de inte sega.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2003
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret och mjölken mot laktosfria produkter.
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk till havredryck, smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Philip
2022-04-30Håller med. Det gamla receptet var helt perfekt. Känns väldigt fel att byta ut receptet och behålla recensionerna. Inte så svårt att skapa ett nytt recept och samtidigt behålla det gamla. Gör om gör rätt.
Christina
2022-04-15Vi gör receptet som det var tidigare (se längre ner i kommentarerna). Till det lägger vi till ett ägg och en tetra med stora vita bönor (avrunna). Mixa slätt och få riktigt frasiga och mättande våfflor. Vi har även i 1/2 tsk malen kardemumma och skippar bakpulvret helt. Lovar att barnen inte kommer känna minsta smak av bönor.
Christina
2022-04-15Det här var tidigare ett riktigt bra recept på frasiga våfflor. DET receptet har fått ett högt betyg av över 2000 personer. Vill ni på Ica göra ett nytt grundrecept på våfflor får ni lägga upp ett helt nytt recept. Nu blir det väldigt missvisande. Gör om och gör rätt.