Våfflor grundrecept
Laga våfflor på egen våffelsmet - det blir en lyxig fika! Gör din våffelsmet med ägg för klassiskt krispiga våfflor. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg sedan de gräddade våfflorna på galler så håller de sig frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret och mjölken mot laktosfria produkter.
Receptet har uppdaterats februari 2024.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk till havredryck, smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
4 portioner motsvarar ca 8 våfflor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet va jättegott 😋men skulle vara kul att veta om man kan bevara smeten i någon burk/flaska så man inte gör hela smeten för det blir ju så mycket 😅✌🏻
Ann-marie
2024-03-18Enkelt och snabblagat recept. Våfflorna släppte fint från järnet och blev frasiga.
Christina
2024-02-25Ta 50/50 med mjölk och vatten så blir dem frasiga och goda 😋
Rickard
2024-02-23