Grovt potatisbröd

Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Grovt potatisbröd

Hembakat bröd som du kan använda upp överbliven, kokt potatis i. Skållningen av rågmjölet dagen innan ger ett saftigt bröd. Detta grova potatisbröd är ett nyttigt bröd som mättar.

Grovt potatisbröd

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

5 dl vatten
5 dl grovt rågmjöl

Dag 2

rågmjölsskållning (från dag 1)
50 g färsk jäst
1 dl kallt vatten
150 g kokt skalad potatis
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
ca 12 1/2 dl vetemjöl special

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Ett fantastiskt gott bröd som är en fröjd att baka. Ser vackert ut utan att vara bränt som de flesta proffsbakade surdegsbröden är. Jag ändrar ingredienserna ibland för att variera. Har bara fått tummen upp för brödet bland arbetskamrater samt egna familjen. Henrik

    Henrik

  • Ett helt suveränt gott och saftigt bröd. Inte svårt men tar lite tid från början till slut men är värt det!!!

    Birgitta

  • Supergott bröd, adderade 2 tsk anis och 2 tsk fänkål vilket gjorde resultatet ännu bättre!

    Susanna

Testa liknande recept

  • Grovt rågbröd
    Betyg 4.4 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kalljästa frukostbullar
    Betyg 3.9 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grova frallor med frukt och nötter
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tekakor med bönor
    Betyg 4.5 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad