Grovt fruktbröd i form

Betyg 3 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Grovt fruktbröd i form

Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Grovt fruktbröd i form

Ingredienser

2 formbröd

Steg 1

250 g rågkross (250 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin

Steg 2

450 g vetemjöl special (450 g motsvarar 7 1/2 dl)
110 g grovt rågmjöl (110 g motsvarar 2 dl)
1/2 dl olivolja
3 msk mörk sirap
40 g jäst
1/2 dl solrosfrön att strö över

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Använder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön

    Madeleine

  • Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.

    Elenor

  • Ser d nu. Ok testar att baka. 👍

    Olov

    Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Svårt att förstå varför frukterna skall rinna av I ett durkslag, när det är torkad frukt...!!!!?? Skall torkad frukt blötläggas först? Förklara gärna.

    Olov

  • Det blev ett mkt gott bröd. Följde receptet men det smular sig/faller isär när jag ska skära upp skivor. Varför ?

    Lars

  • Blev väldigt torrt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Hade termometer i och tog ut dem ur ugnen vid 98 grader.

    Andrea

Testa liknande recept

  • Danskt rågbröd med öl
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grov yoghurtlimpa
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Annerstaskolans yoghurtlimpa
    Betyg 3.4 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt rågbröd
    Betyg 4.4 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 45 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tyskt fullkornsbröd
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Frukostbröd med havre
    Betyg 4 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad