Grovt fruktbröd i form

Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
2 formbröd
Steg 1
250 g rågkross (250 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
Steg 2
450 g vetemjöl special (450 g motsvarar 7 1/2 dl)
110 g grovt rågmjöl (110 g motsvarar 2 dl)
1/2 dl olivolja
3 msk mörk sirap
40 g jäst
1/2 dl solrosfrön att strö över
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stAnvänder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön
Madeleine
Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.
Elenor
Ser d nu. Ok testar att baka. 👍
Olov
Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina
ICA-köket
Svårt att förstå varför frukterna skall rinna av I ett durkslag, när det är torkad frukt...!!!!?? Skall torkad frukt blötläggas först? Förklara gärna.
Olov
Det blev ett mkt gott bröd. Följde receptet men det smular sig/faller isär när jag ska skära upp skivor. Varför ?
Lars
Blev väldigt torrt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Hade termometer i och tog ut dem ur ugnen vid 98 grader.
Andrea