Grönsakswok med kyckling

6
3
Grönsakswok med kyckling

Wok är enkelt och gott. Testa att woka en härlig blandning av blomkål, broccoli eller andra grönsaker tillsammans med kyckling och njut av alla goda smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Grönsakswok med kyckling

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfilé
vetemjöl till panering
olja till wokning
salt och peppar
500 g blandade grönsaker t ex broccoli, blomkål, kinakål (eller pak choy och prydnadskålskott)
1 1/2 dl kycklingfond (fond + vatten)
2 msk soja eller ostronsås
1 tsk potatismjöl + vatten

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Läs ingredienserna på kycklingfonden och ostronsåsen.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet.
Gör mjölkproteinfri: välj soja istället för ostronsås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Serafim

2013-12-14

Verkligen gott, Jag serverade kycklingbitarna på eget fat för att behålla paneringen krispig. Använde soja, Kikkomans lättsaltade variant, inte ostronsås. Räknade om för 6 personer och serverade med japanskt ris (tillagat i japansk riskokare), med japanska riskryddor (furikake). Allt gick åt direkt vid middag för 5.

Mats roland

2013-01-18

Paneringen ger ytterligare smak och jag är inte rädd för fett. Använde grahamsmjöl för att göra det lite långsammare. Bra grund men den behöver spetsas till lite. Jag wokade grönsakerna i olivolja med citron och la i färsk riven ingefära som gav mer karaktär.

Gunilla

2005-10-06

Varför panera kycklingbitarna med vetemjöl när de är så lättstekta som de är? Och fetthalten i rätten hålls dessutom nere.