Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakswok med kyckling

Wok är enkelt och gott. Testa att woka en härlig blandning av blomkål, broccoli eller andra grönsaker tillsammans med kyckling och njut av alla goda smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Vänd i vetemjöl. Hetta upp olja i en wok eller vid stekpanna och stek dem på bägge sidor tills de är genomstekta. Salta och peppra. Ta upp kycklingen ur woken.
  2. Bryt broccolin och blomkålen i buketter. Skär kinakålen i skivor. Hetta upp woken igen och fräs grönsakerna hastigt tills de börjar mjukna.
  3. Tillsätt buljong, soja och kycklingbitarna. Låt det hela bli genomvarmt. Rör ut potatismjölet i vatten och red såsen.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Läs ingredienserna på kycklingfonden och ostronsåsen.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet.
Gör mjölkproteinfri: välj soja istället för ostronsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • vetemjöl till panering
  • olja till wokning
  • salt och peppar
  • 500 g blandade grönsaker t ex broccoli, blomkål, kinakål (eller pak choy och prydnadskålskott)
  • 1 1/2 dl kycklingfond (fond + vatten)
  • 2 msk soja eller ostronsås
  • 1 tsk potatismjöl + vatten
Lägg till i inköpslistan