Grönsakswok med kyckling
Wok är enkelt och gott. Testa att woka en härlig blandning av blomkål, broccoli eller andra grönsaker tillsammans med kyckling och njut av alla goda smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
vetemjöl till panering
olja till wokning
salt
peppar
500 g blandade grönsaker t ex broccoli, blomkål, kinakål (eller pak choy och prydnadskålskott)
1 1/2 dl kycklingfond (fond + vatten)
2 msk soja eller ostronsås
1 tsk potatismjöl + vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen gott, Jag serverade kycklingbitarna på eget fat för att behålla paneringen krispig. Använde soja, Kikkomans lättsaltade variant, inte ostronsås. Räknade om för 6 personer och serverade med japanskt ris (tillagat i japansk riskokare), med japanska riskryddor (furikake). Allt gick åt direkt vid middag för 5.
Serafim
2013-12-14Paneringen ger ytterligare smak och jag är inte rädd för fett. Använde grahamsmjöl för att göra det lite långsammare. Bra grund men den behöver spetsas till lite. Jag wokade grönsakerna i olivolja med citron och la i färsk riven ingefära som gav mer karaktär.
Mats roland
2013-01-18Varför panera kycklingbitarna med vetemjöl när de är så lättstekta som de är? Och fetthalten i rätten hålls dessutom nere.
Gunilla
2005-10-06