Grönsakswok med kyckling

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
3
Grönsakswok med kyckling

Wok är enkelt och gott. Testa att woka en härlig blandning av blomkål, broccoli eller andra grönsaker tillsammans med kyckling och njut av alla goda smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Grönsakswok med kyckling

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfilé
vetemjöl till panering
olja till wokning
salt
peppar
500 g blandade grönsaker t ex broccoli, blomkål, kinakål (eller pak choy och prydnadskålskott)
1 1/2 dl kycklingfond (fond + vatten)
2 msk soja eller ostronsås
1 tsk potatismjöl + vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen gott, Jag serverade kycklingbitarna på eget fat för att behålla paneringen krispig. Använde soja, Kikkomans lättsaltade variant, inte ostronsås. Räknade om för 6 personer och serverade med japanskt ris (tillagat i japansk riskokare), med japanska riskryddor (furikake). Allt gick åt direkt vid middag för 5.

Serafim

2013-12-14

Paneringen ger ytterligare smak och jag är inte rädd för fett. Använde grahamsmjöl för att göra det lite långsammare. Bra grund men den behöver spetsas till lite. Jag wokade grönsakerna i olivolja med citron och la i färsk riven ingefära som gav mer karaktär.

Mats roland

2013-01-18

Varför panera kycklingbitarna med vetemjöl när de är så lättstekta som de är? Och fetthalten i rätten hålls dessutom nere.

Gunilla

2005-10-06

Testa liknande recept

Wokad kinakål med bacon
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad fläskfilé med selleri
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad fisk i sötsur sås
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad kyckling med chili
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majssoppa med kyckling
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokat ris med räkor och ägg
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga