Grönsaksragu med lax och potatis

Grönsaksragu med lax och potatis blir en utmärkt vardagsmiddag som är både mustig och nyttig. Grovmixa ratatouille-grönsaker med vitlök, passerade tomater, vin och fiskbuljong. Servera med skivad potatis och gyllenbrynd laxkotlett.
 Ett recept från: 
Buffé nr 11, 2001

Ingredienser
4 portioner
4  laxkotletter (à 160 g)
 salt
 peppar
1 msk olivolja att steka i
Grönsaksragu
8  potatisar (8 st motsvarar ca 600 g)
2  vitlöksklyftor
2 msk olivolja att steka i
1  påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
2 dl passerade tomater
2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl matlagningsvin
1 tsk socker
 salt
 peppar
Gör så här
00:02:00
00:05:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stI stället fr ratatouillegrönsaker använde jag rotfrukter, jag hade ingen fiskbuljong hemma utan tog grönsaksbuljong i stället, något vin hade jag inte heller i min anrättning. Med andra ord fick jag kanske ett nytt recept?
Lena