Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsaksmuffins

Matiga och fluffiga muffins med en härlig fyllning av wokgrönsaker som smaksätts med timjan, salt och peppar. Till grönsaksmuffins serverar du en härlig salsa av bifftomater, avokado, citron och salladslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fräs wokgrönsakerna i olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Skär grönsakerna grovt. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver i en skål eller matberedare. Finfördela margarin eller smör i mjölet. Blanda ner grönsakerna i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en lös deg.
  4. Smörj muffinsformarna eller en muffinsplåt med med 12 hål (för 12 st) och klicka ut smeten i formarna till stora matmuffins. Grädda i nedre delen av ugnen 18-20 minuter.
  5. Salsa: Gör under tiden salsan på bifftomat, avokado och salladslök. Krydda med koriander, limesaft, pressad vitlök, salt och peppar.
  6. Servera muffinsarna ljumma tillsammans med salsan.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 250 g wokgrönsaker
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
Salsa
  • 1 stor tärnad bifftomat
  • 1 tärnad avokado
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk limesaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?