Grönsaksmix
![Grönsaksmix](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En grönsaksblandning kan användas på många sätt, i soppor, till grytor eller bara som tillbehör till maten. Denna mix består av bland annat morötter, vitlök och vitkål som får dra till sig i lite buljong. Enkelt och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
![Grönsaksmix](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 grovt rivna morötter
1 vitkålshuvud i klyftor
2 msk olivolja
1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning + vatten)
1 msk torkad timjan
salt och peppar
Gör så här
Tips
Frys in: Lägg grönsaksblandningarna i portionsformar och frys in. Spara dem max 1-2 månader. Ta ut på morgonen, tina i kylen under dagen. Lägg grönsakerna och tillbehören i en kastrull. Sjud under lock tills allt är varmt.
Grönsaksblandningen kan användas på många sätt, här följer några exempel:
- Dryga ut med mer buljong och kryddor till en soppa eller gryta. I soppan/grytan kan man ha korv, fisk, kebaber, riven ost eller i tärningar, yoghurt smaksatt med olika kryddor.
- Lägg grönsakerna i en form och gratinera med ost i ugnen.
- Gott till är couscous, ris och pasta.
Grönsaksblandningen kan användas på många sätt, här följer några exempel:
- Dryga ut med mer buljong och kryddor till en soppa eller gryta. I soppan/grytan kan man ha korv, fisk, kebaber, riven ost eller i tärningar, yoghurt smaksatt med olika kryddor.
- Lägg grönsakerna i en form och gratinera med ost i ugnen.
- Gott till är couscous, ris och pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer