Grönsaksmix

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Grönsaksmix

En grönsaksblandning kan användas på många sätt, i soppor, till grytor eller bara som tillbehör till maten. Denna mix består av bland annat morötter, vitlök och vitkål som får dra till sig i lite buljong. Enkelt och gott.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Grönsaksmix

Ingredienser

8 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
4   grovt rivna morötter
1   vitkålshuvud i klyftor
2 msk  olivolja
1 l  hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning + vatten)
1 msk  torkad timjan
salt och peppar

Gör så här

Tips

Frys in: Lägg grönsaksblandningarna i portionsformar och frys in. Spara dem max 1-2 månader. Ta ut på morgonen, tina i kylen under dagen. Lägg grönsakerna och tillbehören i en kastrull. Sjud under lock tills allt är varmt.

Grönsaksblandningen kan användas på många sätt, här följer några exempel:
- Dryga ut med mer buljong och kryddor till en soppa eller gryta. I soppan/grytan kan man ha korv, fisk, kebaber, riven ost eller i tärningar, yoghurt smaksatt med olika kryddor.
- Lägg grönsakerna i en form och gratinera med ost i ugnen.
- Gott till är couscous, ris och pasta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Carolines tacosoppa
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polsk klar rödbetssoppa
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème
Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk löksoppa med potatis
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med lök, tomat och morot
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga