Grönsakslimpa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grönsakslimpa

I den här gudomliga grönsakslimpan hittar du delikatesser som zucchini, cannellinibönor, vitlök, basilika och lyxig parmesan. Efter att ingredienserna får bekanta sig i ugnen får limpan en mumsig konsistens och makalös smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka ca 7 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Dela zucchinin på längden, skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär zucchinin i grova bitar. Koka ca 10 minuter och låt rinna av.
  3. Skölj de färdigkokta bönorna i kallt vatten. Mixa zucchini och bönor i mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Riv osten. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda zucchiniröran med ost, vitlök, persilja, ägg och grovt riven basilika. Vänd ner potatistärningarna. Tillsätt salt och peppar. Blanda väl.
  6. Häll smeten i en smord långpanna, 30x40 cm (för 4 port), och grädda ca 35 minuter i ugnen.
  7. Låt svalna och skär ev upp i fyrkanter. Dekorera gärna med ruccola.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 500 g zucchini
  • 1 burk cannellinibönor (à 410 g)
  • 2 msk olivolja
  • 100 g parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 4 ägg
  • 20 basilikablad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan