Vegolasagne med ricottaost

Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
0
Vegolasagne med ricottaost

Den här krämiga grönsakslasagnen med ricottaost, rosmarin, paprika, zucchini och en massa andra godsaker, är en vegetarisk pastadröm som passar vid alla tillfällen. Ricottan går utmärkt att byta ut mot cottage cheese om man så vill. Laga och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Vegolasagne med ricottaost

Ingredienser

4 portioner
200 g  lasagneplattor (200 g motsvarar 9 stycken)
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1   röd chilifrukt t ex spansk peppar
1   röd paprika
1   zucchini (à ca 300 g)
1   aubergine (à ca 300 g)
3 msk  tomatpuré
2   burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk  finhackad färsk rosmarin
2   burkar ricottaost (à 250 g)
3 dl  riven ost
3 msk  olivolja
1 1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
grönsallad till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri special pasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ och den rivna osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtlasagne med tomater och ricotta
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig svamplasagne med valnötssallad
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtlasagne
Betyg 2.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga