Grönsaksgratäng med smultäcke | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsaksgratäng med smultäcke

Grönsaksgratäng med smultäcke är ett njutbart recept på en vegetarisk gratäng som passar att bjuda på på vardagskvällar. Servera gärna med en tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj purjon och strimla den. Fräs den lätt i oljan. Pressa i vitlök. Strö över maizenan och rör om. Häll på Solhavre och smula i buljongtärningen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela blomkålen i buketter. Dela broccolin i bitar. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt.
  3. Smuldeg: Hacka ihop smuldegen. Lägg blomkålsbitar och broccolibuketter blandat med väl avrunna bönor i en lätt smord ugnssäker form. Häll stuvningen över och strö på smultäcket. Gratinera i 225°C, ca 20 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolökar
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 1/2 dl havredryck
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl maizena majsstärkelse
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 l blomkålshuvud
  • 1 pkt djupfryst broccoli (à ca 250 g)
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
Smuldeg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • 0,8 dl hackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan