Grönsaksbuljong med svamp
Svamp är en finurlig ingrediens i matlagningen som bidrar med mustig smak och den femte grundsmaken umami. Inte minst i en hemkokt buljong, där grönsakerna som kokar ger smak åt en kikärtssallad. Grillad sallad och portobello fulländar rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
Grönsaksbuljong
400 g rotselleri
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
250 g champinjoner
2 msk rapsolja
1 1/2 l vatten
1 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 dl japansk soja
Kikärtssallad
4 dl grönsaker (från buljongkoket)
1 förp avrunna kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 finhackad rödlök
1/2 finhackad röd paprika
1 dl fint tärnad gurka
1 dl hackad persilja
3 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Jalapeñodressing
2 urkärnade jalapeños
2 vitlöksklyftor
1/2 dl risvinäger
1 dl rapsolja
1/2 tsk salt
Tillbehör
8 små portabellosvampar
4 gemsalladshuvuden
rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer