Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grönsaksbuljong med svamp

Svamp är en finurlig ingrediens i matlagningen som bidrar med mustig smak och den femte grundsmaken umami. Inte minst i en hemkokt buljong, där grönsakerna som kokar ger smak åt en kikärtssallad. Grillad sallad och portobello fulländar rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Buljong: Skala rotselleri, morot, lök och vitlök. Skär rotselleri, morot och tomat i cm-stora tärningar. Skiva lök och vitlök. Ansa och kvarta champinjonerna.
  2. Fräs champinjonerna i rapsolja i en kastrull tills de får lite färg. Tillsätt övriga grönsaker och lök. Fräs ytterligare ca 10 minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt vatten. Koka upp och skumma av.
  4. Tillsätt lagerblad, svartpeppar och paprikapulver. Låt buljongen sjuda under lock i 1 timme.
  5. Tillsätt sojan. Ta från värmen och låt stå 1 timme. Sila buljongen och spara grönsakerna. Smaka av med salt.
  6. Kikärtssallad: Blanda grönsakerna från buljongkoket med kikärter, rödlök, paprika, gurka, persilja, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  7. Dressing: Mixa jalapeño, vitlök, vinäger, olja och salt slätt.
  8. Tillbehör: Grilla eller stek portabellosvampen i olja ca 5 minuter på varje sida, tills de får färg. Krydda med salt och peppar. Dela gemsalladen längs med. Pensla snittytan med lite olja. Grilla eller stek salladen hastigt på hög värme så den får färg.
  9. Vid servering: Värm buljongen. Fördela kikärtssalladen, gemsallad och portabellosvamp i tallrikar. Strö över pumpakärnor och slå över buljongen. Servera dressingen till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaksbuljong
  • 400 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 dl japansk soja
Kikärtssallad
  • 4 dl grönsaker (från buljongkoket)
  • 1 förp avrunna kokta kikärter (à 400 g)
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 finhackad röd paprika
  • 1 dl fint tärnad gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
Jalapeñodressing
  • 2 urkärnade jalapeños
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
Tillbehör
  • 8 små portabellosvampar
  • 4 gemsalladshuvuden
  • rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer