Grönsaksbuljong med svamp

10
0
Grönsaksbuljong med svamp

Svamp är en finurlig ingrediens i matlagningen som bidrar med mustig smak och den femte grundsmaken umami. Inte minst i en hemkokt buljong, där grönsakerna som kokar ger smak åt en kikärtssallad. Grillad sallad och portobello fulländar rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Grönsaksbuljong med svamp

Ingredienser

4 portioner

Grönsaksbuljong

400 g
rotselleri
1
morot
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2
tomater
250 g
champinjoner
2 msk
rapsolja
1 1/2 l
vatten
1
lagerblad
10
svartpepparkorn
2 1/2 tsk
rökt paprikapulver
1/2 dl
japansk soja

Kikärtssallad

4 dl
grönsaker (från buljongkoket)
1
förp avrunna kokta kikärtor (à 400 g)
1/2
finhackad rödlök
1/2
finhackad röd paprika
1 dl
fint tärnad gurka
1 dl
hackad persilja
3 msk
äppelcidervinäger
3 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
2 krm
salt

Jalapeñodressing

2
urkärnade jalapeños
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
risvinäger
1 dl
rapsolja
1/2 tsk
salt

Tillbehör

8
små portabellosvampar
4
gemsalladshuvuden
-
rapsolja
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Testa liknande recept