Grönsaksbuljong med svamp

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
0
Grönsaksbuljong med svamp

Svamp är en finurlig ingrediens i matlagningen som bidrar med mustig smak och den femte grundsmaken umami. Inte minst i en hemkokt buljong, där grönsakerna som kokar ger smak åt en kikärtssallad. Grillad sallad och portobello fulländar rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Grönsaksbuljong med svamp

Ingredienser

4 portioner

Grönsaksbuljong

400 g rotselleri
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
250 g champinjoner
2 msk rapsolja
1 1/2 l vatten
1 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 dl japansk soja

Kikärtssallad

4 dl grönsaker (från buljongkoket)
1 förp avrunna kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 finhackad rödlök
1/2 finhackad röd paprika
1 dl fint tärnad gurka
1 dl hackad persilja
3 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Jalapeñodressing

2 urkärnade jalapeños
2 vitlöksklyftor
1/2 dl risvinäger
1 dl rapsolja
1/2 tsk salt

Tillbehör

8 små portabellosvampar
4 gemsalladshuvuden
rapsolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad portabello och lök med basilikacrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga