Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaker à la greque

Grönsaker på grekiskt vis gör du med en buljong på bland annat tomatpuré, vinäger, olja och koriander som du låter grönsakerna sjuda i. De saftiga grönsakerna får en riktigt djup smak av buljongen och passar utmärkt som tillbehör till grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa champinjonerna. Skölj och skiva squashen. Skala och skiva morötterna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor.
  2. Koka upp buljongen med olja, vitvinsvinäger, tomatpuré, koriander, salt och peppar i en traktörpanna.
  3. Lägg i grönsakerna i grupper i traktörpannan och sjud under lock ca 5 min. Låt grönsakerna kallna i lagen.
  4. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett serveringsfat. Häll lagen över och strö över persilja.
  5. Servera med vitt bröd eller som tillbehör till t ex grillade lammkotletter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g små champinjoner
  • 1 squash
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan