Grönsaker à la greque
Grönsaker på grekiskt vis gör du med en buljong på bland annat tomatpuré, vinäger, olja och koriander som du låter grönsakerna sjuda i. De saftiga grönsakerna får en riktigt djup smak av buljongen och passar utmärkt som tillbehör till grillat.
Ingredienser
4 portioner
200 g små champinjoner
1 squash
1 - 2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk mald koriander
1 tsk salt
1 krm peppar
2 - 3 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott till grillat!
Joachim
2005-08-13Otroligt mumsigt, men godast att laga ihop alla grönsakerna istället för i olika omgångar.