Grönpepparspätta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönpepparspätta

Snabblagad och god fiskrätt. Denna grönpepparspätta gör du på spättafilé, grädde, gräddfil, grönpeppar, körvel och basilika. Låt fisken koka i den krämiga såsen och servera sedan spättan med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafilén om fryst används. Vik filéerna dubbla och lägg i en låg vid kastrull, typ traktörpanna.
  2. Vispa ihop grädde, gräddfil, salt, grönpeppar, körvel och basilika. Häll såsen över fisken. Låt grytan småkoka ca 5-8 minuter.
  3. Servera med kokt pressad potatis, sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafilé (djupfryst går bra)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk grönpeppar
  • 1 1/2 tsk körvel
  • 1 1/2 tsk basilika
  • 750 g potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan