Grönkålspuré

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grönkålspuré

Denna goda grönkålspuré passar lika bra på julbordet som på buffébordet. Purén av färsk grönkål, crème fraiche och grönsaksbuljong serveras kall och tillagas på under 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Grönkålspuré

Ingredienser

8 portioner
1 kg färsk grönkål
2 msk margarin eller smör
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl crème fraiche eller lättcrème fraiche
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Stående inslag på mitt julbord sedan flera år. Jag gör den ofta på fryst grönkål och tar lite mörk sirap istället för socker, det blir väldigt fin brytning mot grönkålen. Rekommenderas!

    Karin

Testa liknande recept

  • Långkål
    Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rods grönkål
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårlökskorv med stuvad grönkål
    Betyg 3 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasoppa med pancetta och grönkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålssallad från Fjärås
    Betyg 3.1 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långkål med skinka
    Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad