Grönkålspizza med ajvar och getost

19
0
Grönkålspizza med ajvar och getost

Vad passar bättre under hösten än grönkål? Här på en nygräddad pizzabotten tillsammans med vitlök, ajvar relish och smakrik getost. Servera med en fräsch och krispig sallad och du har en middag som passar lika bra till helgen som när man vill lyxa till det på en vardag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Grönkålspizza med ajvar och getost

Ingredienser

4 portioner

Pizza

1
förp pizzadeg (à 550 g)
1
påse hackad grönkål (à 125 g)
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
stark ajvar relish
1
förp getost (à 100 g)

Sallad

1
rödlök
2
gula paprikor
1/2 g
gurka
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
cosmopolitansallad
1/2 msk
olivolja
2 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: byt getosten mot laktosfri mozzarella eller laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getosten mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ringla lite honung över pizzan och strö över lite rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 494 kCal
Fett 18 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept