Grönkålspasta med varmrökt lax och citron
Ett annorlunda recept på härlig laxpasta. Den färgrika rätten gör du av bland annat grönkål, pasta, vitlök, valnötter och varmrökt lax. Servera gärna med en krämig pesto!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
300 g färsk grönkål
1 dl vatten
50 g valnötter
ca 300 g varmrökt lax i bit
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
1 dl riven ost (gärna lagrad)
citronklyftor till servering
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g
Kommentar
Supergott!
Viktoria
2023-02-18