Grönkålspasta med varmrökt lax och citron
Ett annorlunda recept på härlig laxpasta. Den färgrika rätten gör du av bland annat grönkål, pasta, vitlök, valnötter och varmrökt lax. Servera gärna med en krämig pesto!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
300 g färsk grönkål
1 dl vatten
50 g valnötter
ca 300 g varmrökt lax i bit
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
1 dl riven ost (gärna lagrad)
citronklyftor till servering
salt och peppar
För alla
Rätten är laktos- och äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör så här
Tips
Kockknepet: grönkålspesto
Mixa 300 g repad, färsk grönkål med 1 vitlöksklyfta, 50 g valnötter, 1 dl riven ost och 1/2 dl olivolja till en grov röra. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar (för 4 port).
Mixa 300 g repad, färsk grönkål med 1 vitlöksklyfta, 50 g valnötter, 1 dl riven ost och 1/2 dl olivolja till en grov röra. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g
Kommentar
Supergott!
Viktoria
2023-02-18