Gröna soppan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gröna soppan

Gröna soppan är en mustig soppa med lök, potatis och gröna ärtor. Soppan kryddas med körvel och muskotnöt, mixas till en puré och serveras med hackade hårdkokta ägg. Det är en god soppa som kan värma dig en kylig dag.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala potatisarna och skär i bitar. Fräs lök och potatis i olja. Tillsätt gröna ärter, färska eller frysta. Häll på grönsaksbuljong. Låt koka ca 10 minuter.
  2. Hårdkoka ägg. Kyl dem. Skala och hacka. Skölj och hacka körvel. Blanda det gröna med ägghacket.
  3. Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa till puré. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  4. Servera soppan med ägghacket och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 5 potatisar
  • 400 g färska eller frysta gröna ärter
  • 1 l grönsaksbuljongtärning (tärning + vatten)
  • 2 ägg
  • 1/2 knippa körvel
  • muskotnöt
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan