Gröna raggmunkar med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gröna raggmunkar med bacon

Gör en lättare måltid som ändå är mättande med hjälp av detta recept på mumsiga, gröna raggmunkar med bacon. Blanda ner potatis, morötter och selleri i raggmunkssmet och stek både munkar och salt bacon. Servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resterande mjölk.
  2. Skala och riv potatis, morötter och selleri på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Häll rotsaksrivet i smeten.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i och steks som pannkakor.
  4. Tillbehör: Knaperstek baconet och servera till de nystekta raggmunkarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 300 g)
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
Tillbehör
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan