Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gröna gnocchi

Goda gratinerade gröna gnocchi av spenat, muskotnöt, ägg och mjöl. Gnocchin formas till små bollar och ugnsgratineras med smakrik parmesanost. Servera den gröna gnocchin med en god och krämig tomatsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka och förväll spenaten/ nässlorna. Blanda dessa med kvargn i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning i ca 5 minuter. Rör ner salt, peppar och muskot. Ta kastrullen från plattan och rör ner ägg, äggula och mjöl. Låt svalna.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Forma ca 30 små bullar (för 4 port) med mjölade händer. Lägg ner dem i det kokande vattnet. Koka i 4-5 minuter, eller tills de flyter upp till ytan.
  3. Tomatsås: Ansa och hacka purjolöken. Skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i smör i en gryta i ca 2 minuter. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt puttra i 10-15 minuter utan lock. Tillsätt grädde och oregano. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Lägg gnocchin i en smord ugnssäker form, strö över parmesanost och gratinera i ca 10 minuter. Servera med tomatsåsen och rårivna morötter blandat med russin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spenat eller nässlor på våren
  • 1 3/4 dl kvarg gourmet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk riven parmesanost
Tomatsås
  • 1 liten purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk oregano
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan