Gröna gnocchi
![Gröna gnocchi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Goda gratinerade gröna gnocchi av spenat, muskotnöt, ägg och mjöl. Gnocchin formas till små bollar och ugnsgratineras med smakrik parmesanost. Servera den gröna gnocchin med en god och krämig tomatsås.
![Gröna gnocchi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g spenat eller nässlor på våren
1 3/4 dl kvarg gourmet
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm riven muskotnöt
1 ägg
1 äggula
2 dl vetemjöl
3 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Tomatsås
1 liten purjolök
100 g champinjoner
1 tsk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk tomatpuré
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk oregano
salt och peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer