UNDER 15 MIN | Enkel

Grön tahinisås

Låt tahini, vitlök och örter som persilja och koriander sätta smak på en god dressing! Detta recept på krämig vegansk grön tahinisås är supergott att servera till sallader, bowls, wraps och tacos.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Hacka örterna grovt. Skala och riv vitlöken. Mixa alla ingredienserna med stavmixer.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 krukor koriander
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl ljus tahini
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten