Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön sparris med räkröra

Ett härligt recept på en fräsch förrätt av grön sparris och räkröra. Röran gör du enkelt av räkor, gräddfil, majonnäs, dill och citron. Servera i glas och garnera med sparris och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av räkorna. Blanda gräddfil, majonnäs, dill och citronjuice. Vänd ner räkorna och smaka av med salt.
  2. Bryt av och släng den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk men med tuggmotstånd kvar, ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Servera räkröran i glas och stick ner några sparrisar i varje. Garnera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt den med lite smulad dragon.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar lyxräkor i lake (à 360 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 buntar grön sparris (à ca 250 g)
  • salt
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?