Grön risotto med ingefärsräkor
Vegetarisk och smakrik risotto med ingefärsmarinerade räkor. Receptet på denna goda grön risotto med ingefärsräkor är hyfsat enkelt att tillaga och du serverar rätten med en fräsch blandsallad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl avorioris (eller långkornigt ris)
1 msk smör eller margarin
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pkt djupfryst hackad spenat (à 375 g)
2 dl färskriven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
400 g skalade räkor
1 msk olja
2 msk färskriven ingefära
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var gott och ser mycket trevligt ut med den gröna färgen! Tog färsk spenat och lade till lite vatten. Att skala räkor tar jättelång tid, så jag köpte en burk skalade, lät dem rinna av samt torka innan jag lade dem i stekpannan. Nyttig och populär rätt!
Elly
2010-02-28Jag fick inte tag i färsk ingefära, det hade nog blivit ännu godare om jag haft det. Sedan tog jag färdigskalade frysta räkor - det framgår inte av receptet om man skulle ha räkor med skal och själv skala dem eller använda färdigskalade.
Anders
2003-11-24