Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön risotto med ingefärsräkor

Vegetarisk och smakrik risotto med ingefärsmarinerade räkor. Receptet på denna goda grön risotto med ingefärsräkor är hyfsat enkelt att tillaga och du serverar rätten med en fräsch blandsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs riset i margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt hälften av hönsbuljongen och låt koka ca 10 min under lock. Häll över ytterligare hönsbuljong och tillsätt spenaten. Låt koka ca 10 min.
  2. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  3. Fräs de skalade räkorna i olja i en stekpanna. Tillsätt färskriven ingefära. Blanda ner räkorna i risotton och servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl avorioris (eller långkornigt ris)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pkt djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g skalade räkor
  • 1 msk olja
  • 2 msk färskriven ingefära
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan