Vegetarisk och smakrik risotto med ingefärsmarinerade räkor. Receptet på denna goda grön risotto med ingefärsräkor är hyfsat enkelt att tillaga och du serverar rätten med en fräsch blandsallad.
Ingredienser
4 portioner
3
dl
avorioris (eller långkornigt ris)
1
msk
smör eller margarin
6
dl
hönsbuljong (tärning + vatten)
1
pkt djupfryst hackad spenat (à 375 g)
2
dl
färskriven parmesan
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
400
g
skalade räkor
1
msk
olja
2
msk
färskriven ingefära
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
2 st
Kommentarer
Elly
2010-02-28
Det var gott och ser mycket trevligt ut med den gröna färgen! Tog färsk spenat och lade till lite vatten. Att skala räkor tar jättelång tid, så jag köpte en burk skalade, lät dem rinna av samt torka innan jag lade dem i stekpannan. Nyttig och populär rätt!
Anders
2003-11-24
Jag fick inte tag i färsk ingefära, det hade nog blivit ännu godare om jag haft det.
Sedan tog jag färdigskalade frysta räkor - det framgår inte av receptet om man skulle ha räkor med skal och själv skala dem eller använda färdigskalade.
Kommentarer
Elly
2010-02-28Det var gott och ser mycket trevligt ut med den gröna färgen! Tog färsk spenat och lade till lite vatten. Att skala räkor tar jättelång tid, så jag köpte en burk skalade, lät dem rinna av samt torka innan jag lade dem i stekpannan. Nyttig och populär rätt!
Anders
2003-11-24Jag fick inte tag i färsk ingefära, det hade nog blivit ännu godare om jag haft det. Sedan tog jag färdigskalade frysta räkor - det framgår inte av receptet om man skulle ha räkor med skal och själv skala dem eller använda färdigskalade.