Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön pizza med feta

Grön pizza med feta kommer bli väldigt uppskattad av familjen. Kavla ut din örtblandade deg och bred på härlig pesto före du toppar med lök, tomater, salt fetaost och riven ost. Servera dina nygräddade, smaskiga pizzor med en krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, örter, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Skala och skiva löken. Skölj och skiva tomaterna. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 bitar (för 4 port).
  4. Kavla ut varje bit till en tunn, rund pizza, ca 20 cm i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.
  5. Bred pizzorna med peston och fördela lök och tomater på. Smula över fetaosten och strö över den rivna osten.
  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 250°C, ca 12 min. Servera de nygräddade pizzorna med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 paket jäst
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl hackade örter t ex basilika, oregano, persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
Fyllning
  • 2 bananschalottenlökar (2 st motsvarar 1 liten gul lök)
  • 4 tomater
  • 4 msk pesto
  • 100 g fetaost
  • 2 dl riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden