Jämtländsk minestrone

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Jämtländsk minestrone

Minestronesoppa är en klassisk rätt som värmer gott på höstkvällar. Med stekt svamp, lök, morot och potatis blir soppan mättande. Madeiravin och blåmögelost ger förstaklassiga smakkombinationer till minestronen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Jämtländsk minestrone

Ingredienser

4 portioner
150 g blandad svamp t ex kantareller och karljohanssvamp
2 schalottenlökar
1 morot
1 potatis
1 stjälkselleri
2 msk olivolja
15 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
2 tomater
30 g spaghetti (bruten i bitar)
6 cl madeiravin (valfritt)
80 g blåmögelost
4 msk crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med nashipäron, ost och krutonger
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snittar med blåmögeloströra, päron och knaperstekt bacon
Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipizza med stekt lök, rosmarin och päron
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga