Jämtländsk minestrone
Minestronesoppa är en klassisk rätt som värmer gott på höstkvällar. Med stekt svamp, lök, morot och potatis blir soppan mättande. Madeiravin och blåmögelost ger förstaklassiga smakkombinationer till minestronen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
150 g blandad svamp t ex kantareller och karljohanssvamp
2 schalottenlökar
1 morot
1 potatis
1 stjälkselleri
2 msk olivolja
15 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
2 tomater
30 g spaghetti (bruten i bitar)
6 cl madeiravin (valfritt)
80 g blåmögelost
4 msk crème fraiche
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut blåmögelosten mot en mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer