Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jämtländsk minestrone

Minestronesoppa är en klassisk rätt som värmer gott på höstkvällar. Med stekt svamp, lök, morot och potatis blir soppan mättande. Madeiravin och blåmögelost ger förstaklassiga smakkombinationer till minestronen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva lök, morot och potatis. Strimla selleristjälkarna. Fräs alltihop mjukt i olja. Häll i
    buljongen och låt koka i ca 10 minuter.
  2. Gröp ur och tärna tomaterna. Lägg i soppan tillsammans med spagettin. Låt koka tills pastan är mjuk. Tillsätt madeiravin och smaka av med salt och peppar.
  3. Smula osten och blanda med crème fraiche. Servera krämen till den färdiga soppan.

 

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut blåmögelosten mot en mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g blandad svamp t ex kantareller och karljohanssvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 potatis
  • 1 stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 15 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 2 tomater
  • 30 g spaghetti (bruten i bitar)
  • 6 cl madeiravin (valfritt)
  • 80 g blåmögelost
  • 4 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan