Jämtländsk minestrone

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Jämtländsk minestrone

Minestronesoppa är en klassisk rätt som värmer gott på höstkvällar. Med stekt svamp, lök, morot och potatis blir soppan mättande. Madeiravin och blåmögelost ger förstaklassiga smakkombinationer till minestronen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Jämtländsk minestrone

Ingredienser

4 portioner
150 g  blandad svamp t ex kantareller och karljohanssvamp
2   schalottenlökar
1   morot
1   potatis
1   stjälkselleri
2 msk  olivolja
15 dl  grönsaksbuljong (vatten + tärning)
2   tomater
30 g  spaghetti (bruten i bitar)
6 cl  madeiravin (valfritt)
80 g  blåmögelost
4 msk  crème fraiche

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut blåmögelosten mot en mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Minestronesoppa med kyckling och vitt vin
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med nashipäron, ost och krutonger
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chips med topping
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Spaghettipaella med kyckling och svamp
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga