Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Minipizza med stekt lök, rosmarin och päron

Salt blåmögelost, sött krispigt päron, aromatisk rosmarin och syrlig crème fraiche gör sällskap med långsamt stekt gul lök på den här minipizzan. En smakfull liten pizza på tortillabröd som du kan servera som tilltugg på kalaset eller fredagsmyset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skiva löken tunt på mandolin. Stek i olja tills den är mjuk och fått lite färg, tillsätt socker och stek ett par minuter till. Smaka av med salt.
  3. Plocka bladen av rosmarinen. Bred crème fraiche på tortillabröd, smula över blåmögelost och lägg på rosmarinblad. Lägg på den stekta löken och baka i mitten av ugnen ca 5 minuter tills pizzan fått fin färg.
  4. Till servering: Skär päronet i tunna skivor med mandolin, lägg i iskallt vatten. Lägg päron och ruccola på de nybakta pizzorna. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • 1 kvist rosmarin
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 4 små tortillabröd
  • 70 g blåmögelost
Till servering
  • päron (fast sort)
  • ruccola
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1085 kJ / 259 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer