Grön löksoppa eller kajpsoppa
Är du sugen på en riktigt len och mild soppa? I så fall ska du testa att laga till en grön lök- eller kajpsoppa. Soppan serveras rykande varm och gärna med en brödbit vid sidan av.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
1 1/2 msk margarin
1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
1 stor potatis
1 krm timjan
5 dl finskuren, ramslök, kajplök eller annan grön lök
1 dl grädde
salt och peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt margarin och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt margarin och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Kajplök som också kallas skogslök kan vara svårfunnen, ramslöken går lika bra och även andra gröna vårlökar kan användas i soppan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Massor av blast över från all min odlade lök; gul, röd och salladslök. Använder den med strålande gott resultat. Min och makens absoluta grön löksoppa.
Åsa
2022-07-27Soppan som smakar som Kaipsoppa skall smaka! ❤️
Anders
2022-05-20Kan någon redaktör ändra i rubriken och ingressen från kajsoppa till kajpsoppa? Det är svårt att få träff på receptet.
Hanna
2020-05-05