Grön korvkaka

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Grön korvkaka

Grön korvkaka är en god vegetarisk variant på klassikern med smaker från mejram, russin och soja som ger ett fint djup till rätten. Korvkakan serverar du med en varm tomatsås som också innehåller russin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Grön korvkaka

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  korngryn
8 dl  mjölk
1 dl  russin
1   gul lök
1 msk  smör eller margarin
2   ägg
1 tsk  mejram
1 msk  sirap
1   burk kikärtor (à 400 g)
soja
smör
salt och peppar

Till servering

1   förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 krm  socker
2   purjolökar
1/2 dl  russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Använd sojamjölk och utelut äggen för att ändra till vegankost.

Gun-marie

2004-01-24

Testa liknande recept

Klassisk korvkaka
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtig soppa med viltfräs
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pölsa
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiskt ris med bönor - Baghali polo
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttbullar med kikärtswok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga