Grön korvkaka

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Grön korvkaka

Grön korvkaka är en god vegetarisk variant på klassikern med smaker från mejram, russin och soja som ger ett fint djup till rätten. Korvkakan serverar du med en varm tomatsås som också innehåller russin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Grön korvkaka

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl korngryn
8 dl mjölk
1 dl russin
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 tsk mejram
1 msk sirap
1 burk kikärtor (à 400 g)
soja
smör
salt
peppar

Till servering

1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 krm socker
2 purjolökar
1/2 dl russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Använd sojamjölk och utelut äggen för att ändra till vegankost.

Gun-marie

2004-01-24

Testa liknande recept

Pölsa
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtig soppa med viltfräs
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med kikärtswok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk korvkaka
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Currykyckling med kikärter och purjolök
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta
Betyg 3.7 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga