Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön korvkaka

Grön korvkaka är en god vegetarisk variant på klassikern med smaker från mejram, russin och soja som ger ett fint djup till rätten. Korvkakan serverar du med en varm tomatsås som också innehåller russin.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Börja med korngrynen, koka först upp dem med lite vatten och späd sedan med mjölken. Låt det hela koka till gröt på svag värme. När gröten är mjuk blandas russinen ner och låt svalna.
  3. Finhacka under tiden löken och fräs den mjuk i matfett. Kör kikärterna till ett slätt mos i mixer eller matberedare.
  4. Blanda samman korngrynsgröten med kikärter, ägg, sirap, lök och kryddor. Smeten ska ha en "hög" smak.
  5. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda korvkakan i 45 minuter.
  6. Pensla gärna lite soja på kakan för en mörkare färg.
  7. Servera kakan med varm tomatsås, som smakats av med salt, peppar och socker, samt lättkokt purjolök och lite russin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl korngryn
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl russin
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk sirap
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • soja
  • smör
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm socker
  • 2 purjolökar
  • 1/2 dl russin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?