Grön korvkaka
Grön korvkaka är en god vegetarisk variant på klassikern med smaker från mejram, russin och soja som ger ett fint djup till rätten. Korvkakan serverar du med en varm tomatsås som också innehåller russin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl korngryn
8 dl mjölk
1 dl russin
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 tsk mejram
1 msk sirap
1 burk kikärtor (à 400 g)
soja
smör
salt
peppar
Till servering
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 krm socker
2 purjolökar
1/2 dl russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Använd sojamjölk och utelut äggen för att ändra till vegankost.
Gun-marie
2004-01-24