Ärtig soppa med viltfräs

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Ärtig soppa med viltfräs

För dig som gillar ärtsoppa är detta en bra variant! Med smaker av timjan, mejram och kajennpeppar blir det lite extra sting i soppan! Viltköttet gör rätten mustig och håller dig mätt länge!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ärtig soppa med viltfräs

Ingredienser

4 portioner

Soppa

400 g  potatis
1   gul lök
1 msk  smör till stekning
1 1/2 l  vatten
3 - 3 1/2   grönsaksbuljongtärningar
1 - 1 1/2 tsk  torkad timjan
1 - 1 1/2 tsk  torkad mejram
1 krm  kajennpeppar
6 dl  kokta kikärtor (6 dl kikärter motsvarar 2 burkar à 400 g)
rivet skal av 1/2   citron
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1   bit grovriven lagrad prästost (à ca 60 g)
1   salladslök

Viltfräs

1   paket viltskav (à 240 g)
1 msk  smör
salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över prästosten och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

God! Godare än vanlig ärtsoppa. Själv har jag aldrig gillat viltkött, men nästa gång ska jag testa med bacon istället. Då blir det nog ett snäpp godare, för min del.

Annika

2008-10-30

Annika Johnsson: Vad roligt att du tycker om min soppa =).

Rebecca

2008-10-03

den är underbart god!!! Perfekt nu när Jakt säsongen har börjat!!

Annika

2008-09-18

Testa liknande recept

Hummus på ett kick
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chorizogryta med kikärter och vitkål
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med kikärtswok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macaroni and cheese
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig lammragu
Betyg 2.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga