Ärtig soppa med viltfräs

3
3
Ärtig soppa med viltfräs

För dig som gillar ärtsoppa är detta en bra variant! Med smaker av timjan, mejram och kajennpeppar blir det lite extra sting i soppan! Viltköttet gör rätten mustig och håller dig mätt länge!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ärtig soppa med viltfräs

Ingredienser

4 portioner

Soppa

400 g potatis
1 gul lök
1 msk smör till stekning
1 1/2 l vatten
3 - 3 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
1 - 1 1/2 tsk torkad mejram
1 krm kajennpeppar
6 dl kokta kikärtor (6 dl kikärter motsvarar 2 burkar à 400 g)
rivet skal av 1/2 citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 bit grovriven lagrad prästost (à ca 60 g)
1 salladslök

Viltfräs

1 paket viltskav (à 240 g)
1 msk smör
salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över prästosten och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Annika

2008-10-30

God! Godare än vanlig ärtsoppa. Själv har jag aldrig gillat viltkött, men nästa gång ska jag testa med bacon istället. Då blir det nog ett snäpp godare, för min del.

Rebecca

2008-10-03

Annika Johnsson: Vad roligt att du tycker om min soppa =).

Annika

2008-09-18

den är underbart god!!! Perfekt nu när Jakt säsongen har börjat!!