Ärtig soppa med viltfräs
För dig som gillar ärtsoppa är detta en bra variant! Med smaker av timjan, mejram och kajennpeppar blir det lite extra sting i soppan! Viltköttet gör rätten mustig och håller dig mätt länge!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
Soppa
400 g potatis
1 gul lök
1 msk smör till stekning
1 1/2 l vatten
3 - 3 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
1 - 1 1/2 tsk torkad mejram
1 krm kajennpeppar
6 dl kokta kikärtor (6 dl kikärter motsvarar 2 burkar à 400 g)
rivet skal av 1/2 citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 bit grovriven lagrad prästost (à ca 60 g)
1 salladslök
Viltfräs
1 paket viltskav (à 240 g)
1 msk smör
salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God! Godare än vanlig ärtsoppa. Själv har jag aldrig gillat viltkött, men nästa gång ska jag testa med bacon istället. Då blir det nog ett snäpp godare, för min del.
Annika
2008-10-30Annika Johnsson: Vad roligt att du tycker om min soppa =).
Rebecca
2008-10-03den är underbart god!!! Perfekt nu när Jakt säsongen har börjat!!
Annika
2008-09-18