Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ärtig soppa med viltfräs

För dig som gillar ärtsoppa är detta en bra variant! Med smaker av timjan, mejram och kajennpeppar blir det lite extra sting i soppan! Viltköttet gör rätten mustig och håller dig mätt länge!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med smör i 1 minut.
  2. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Krydda med timjan, mejram och kajennpeppar. Låt koka ca 8 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Skölj av kikärterna, tillsätt dem i soppan. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka.
  4. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
  5. Viltfräs: Fräs viltskavet i smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan i skålar. Toppa med viltfräset, riven prästost och gärna strimlad salladslök. Rostat eller grillat bröd är gott till.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över prästosten och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 1/2 l vatten
  • 3 - 3 1/2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 - 1 1/2 tsk torkad mejram
  • 1 krm kajennpeppar
  • 6 dl kokta kikärter (6 dl kikärter motsvarar 2 burkar à 400 g)
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 bit grovriven lagrad prästost (à ca 60 g)
  • 1 salladslök
Viltfräs
  • 1 paket viltskav (à 240 g)
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer