Grön fänkålspuré

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grön fänkålspuré

Fänkål är en variationsrik grönsak som kan serveras både rå, kokt, stekt, rostad eller som här – i form av en len puré. Den gröna fänkålspurén är smaksatt med lök, vitt vin, grädde, buljong och färska örter. Ett suveränt tillbehör till fisk, skaldjur och grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön fänkålspuré

Ingredienser

4 (tillbehör)
2 fänkål (à 250 g)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1103 KJ / 264 kCal
Fett21 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Fänkål- och dragonsallad
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med dragon och fänkål
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kalkonfilé med fänkålsgratäng
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad