Grön falupytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön falupytt

Grön falupytt är en pytt på falukorv med smakfulla grönsaker som gör vardagsmaten lite nyttigare. Utöver falukorv innehåller pytten champinjoner, lök, ärtor, palsternacka, majskorn och basilika. Servera gärna rätten med smakrika, inlagda rödbetor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna palsternacka.
  2. Dra skinnet av och strimla falukorv. Fräs lök och palsternackstärningar i margarin eller smör. Tillsätt korven och bryn lätt.
  3. Låt champinjoner och majskorn rinna av. Rör ner svamp, majs och ärter (behöver inte tinas före). Låt fräsa ca 5 minuter tills allt är genomvarmt.
  4. Krydda med basilika, salt och peppar. Servera pytten med inlagda rödbetor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 400 g falukorv
  • 2 smör eller margarin
  • 1 burk champinjoner (à 200 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 pkt ärter djupfrysta (à 250 g)
  • 2 tsk basilika
  • salt och peppar
  • rödbetor inlagda
Lägg till i inköpslistan