Grindalimpa

Denna mättande och goda Grindalimpa kommer bli väldigt uppskattad. Häll ner din släta deg i två brödformar och grädda sedan lite över en timme. Låt dina goda limpor med subtil apelsinsmak svalna före de avnjuts.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stSinnessjukt gott bröd, som jag gjort varje Midsommar i många år nu. Älskart!
Sandra
Har bakat detta sen den Buffé tidningen med receptet kom ut. Vrål gott och väldigt lätt att baka!
Emma
Vem sjutton har röstat ner detta receptet? Ett av de godaste bröden jag bakat.
Jimmie
kanongod!!..... alla vill ha receptet!
Lena
Gör denna limpan glutenfri. Byt då ut grahamsmjöl till pofiber och rågsikt till grov glutenfri mjölmix (finax) samma mängd som i receptet, men väg gärna mjölet för att få en bra konsistens. Du kan även byta ut apelsinmarmeladen till rårivet äppel alt. rårörda lingon för ett nyttigare bröd. /Supergott.
Gunilla
Supergod limpa. Jag brukar dock ofta byta ut apelsinmarmeladen mot lingonsylt. Också jättegott!
Miriam
Väldigt god och uppskattad limpa. Lättbakat också.
Anita
Himelskt gott! - och enkelt. Använd gärna termometer - klart vid 97 grader. Tillsätt lite nymald karemumma i kryddblandningen om du gillar det.. :-)
Helena