Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillspett med stark korv, fläskfilé och papayasallad

Denna härligt goda och kryddiga måltid bestående av grillspett med stark korv, fläskfilé och papayasallad måste du prova! Grilla dina marinadpenslade spett snabbt och servera sedan med den söt-syrliga salladen, grillad potatis och gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén. Skär fläskfilén och korven i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Skala rödlöken. Skär rödlök och zucchini i mindre bitar. Trä upp kött, korv och grönsaker växelvis på spetten. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda samman ingredienser till marinaden. Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt ca 1 timme.
  4. Skala, dela och kärna ur papayan. Skär i cm-stora tärningar. Blanda med saft och skal från limefruken.
  5. Grilla spetten ca 7 minuter på varje sida. Servera spetten med papayasallad och t ex grillade potatisskivor och frasiga baguetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 chorizokorvar
  • 1 rödlök
  • 1/2 stor zucchini
  • 8 champinjoner
  • salt och peppar
Marinad
  • 1/2 dl olja
  • saft av 1/2 citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk socker
Salladen
  • 1 papaya (à ca 500 g)
  • rivet skal och saft från 1 limefrukt
  • 2 msk finhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan