Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillspett med spenatpasta

Mumsiga grillspett med spenatpasta till somriga dagar. Gör grillspetten med bitar av fläskkarré, chorizo, paprika och squash. Gör en härlig marinad och pensla över kött- och grönsaksspetten. Servera med krämig pastasallad med spenat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskkarrén i bitar. Skiva chorizokorvarna. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och skär squash i bitar.
  2. Trä upp kött, korv och grönsaker på 4 grillspett (för 4 port).
  3. Blanda soja, olja, paprikapulver, chilipeppar och salt i en skål. Pensla spetten med blandningen. Grilla spetten över glöd ca 5 minuter på varje sida.
  4. Spenatpasta: Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt spenat, crème fraiche, pressad vitlök och salt.
  5. Låt allt bli genomvarmt. Servera spenatpastan till grillspetten.

För alla

Kontrollera korvens ingredienser.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blir det pasta över är den god att äta kall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskkarré i bit, utan ben
  • 2 chorizokorvar
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash (à 200 g)
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 krm chilipeppar
  • 2 krm salt
Spenatpasta
  • 280 g pasta t ex penne
  • 1 pkt djupfryst, hackad spenat (à 175 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?