Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillspett med rödbetsris

Grillad fläskfilé på spett, penslad med kinesisk soja. Till grillspetten tillreder du ett rödbetsris med strimlat äpple. Servera tillsammans med sallad, bröd, matlagningsyoghurt och citronklyftor. En delikat och smakrik middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskfilén i kuber och trä dem på 4 spett. Pensla spetten med soja och grilla dem i grillpanna 8-10 minuter. Vänd på dem då och då.
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala rödbetorna och riv dem fint. Strimla äpplet. När det återstår ca 5 minuter av risets koktid så rör ner rödbetorna.
  4. Blanda ner äpplet i rödbetsriset. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad, bröd, matlagningsyoghurt och citronklyftor.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Ersätt matlagningsyoghurten med Sour Supreme (innehåller soja) crème fraiche.

Tips

Servera olika sojasorter eller chilisås vid sidan om. Skär upp färsk mango och ananas i bitar och servera till köttet.

Gröna tipset: Servera riset till grillade eller stekta grönsaksbiffar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 dl ris
  • 2 råa rödbetor
  • 1 äpple
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1757 kJ / 420 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden