Grillspett med fläskfile och grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillspett med fläskfile och grönsaker

Sötman från ananasen blir extra effektfull med sältan från köttet när det grillas. Till detta passar fräscha grönsaker som squash, champinjon och körsbärstomater med lätt smak av citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttspett: Ta bort hinnor och fett från köttet. Skär filén i decimeterlånga bitar. Dela varje bit längs med.
  2. Dela ananasringarna och vira bacon runt dem.
  3. Grönsaksspett: Skär squashen i bitar och citronen i klyftor. Ansa och skölj champinjoner och tomater.
  4. Trä upp köttet, ananas- och baconrullarna samt alla grönsaker på olika grillspett eller blötlagda blompinnar.
  5. Pensling: Smaksätt olivoljan med vitlökspeppar och pensla spetten.
  6. Grilla spetten på en rejäl glödbädd.
  7. Servera gärna Grilldipp till spetten.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttspett
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 liten burk ananasringar (à 220 g inkl spadet)
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
Grönsaksspett
  • 1/2 liten squash
  • 1/2 citron
  • 8 champinjoner
  • 8 körsbärstomater
Pensling
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm vitlökspeppar
Lägg till i inköpslistan