Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ann-Maries avokadosallad

Denna avokadosallad med tomater, paprikor, gurka och salladslök är en snabblagad sallad som du ger en extra smak med den italienska salladskryddan. Citronjuicen som hälls över avokadon både förhindrar missfärgning och ger en härlig syrlighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna små avokador, häll över citronjuice så att de inte mörknar.
  2. Tärna gurka, tomater och gul eller orange paprika. Skär salladslökar tunt.
  3. Blanda allt och tillsätt italiensk salladskrydda. Rör om. Färdigt!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 små avokador
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 gurka
  • 3 tomater
  • 1 gul eller orange paprika
  • 5 salladslökar
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 375 kJ / 90 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept