Grillat med färskpotatis på syrlig salladsbädd
![Grillat med färskpotatis på syrlig salladsbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En vacker sommartallrik med någon av dina nygrillade favoriter; quorn, lax eller kyckling. Den syrliga salladsbädden toppas med sveciaost och rostade solrosfrön och serveras med färskpotatis och en fyllig dressing med inslag av honung och citron.
![Grillat med färskpotatis på syrlig salladsbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 romansallad
1 sallad (gemsallad/buffésallad)
5 frisésalladsblad
16 kokta färskpotatisar
ca 2 msk rapsolja till pensling
trägrillspett
50 g lagrad ost av sveciatyp
2 msk rostade solrosfrön
Dressing
1 citron
1 tsk honung
2 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Grillat
4 quornfiléer, kycklingfiléer eller fjärilslaxkotletter
rapsolja till pensling
salt
vitpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på quornfiléerna för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot ett sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Välj en sojabaserad ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer